Известие

Collapse
No announcement yet.

От доста време споря с един от феновете на БМВ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Алфата ще го сцепи от всякъде според мен защото съм присъствал на състезание между Ланчия тема (която е със същия мотор) 2.5тд и такова бмв и бмв-то успя да я задържи само до 50 а след това ланчата бавно но славно го изяде и така до към 150 според шоферите на колите.
    Съгласен съм стеб че Алфата ще го смачка от всякаде , но не и с това че двигателите на Ланчия и Алфа са еднакви.
    Привидно да.Но в същност не.Имат малко но важни разлики относно валовете.

Comment

...
      Last edited by pooh; d.m.y г., 13:35.

Comment

А бе пичове , един сополанко не ми вярва че алфа 164 тд има интерколер.Как да му го докажа
        Кажете някакув саит кадето го пише

Comment

http://www.carsfromitaly.com/alfaromeo/index.html
          sigpic
          === 75 1.8 T '86 ===
          === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Първоначално публикувано от Цветан Атанасов Янакиев
            А бе пичове , един сополанко не ми вярва че алфа 164 тд има интерколер.Как да му го докажа
            Кажете някакув саит кадето го пише
            Нека види в сайта дето го е дал Dexer и му обясни, че Алфа 164 не е с немски мотор
            То и Крома и Тема с тази кубатура са с интеркулер
            Сега като се замисля има ли италянка турбодизел без интеркулер
            Ееееех, то при Орел 1,7 има табелка "intercooler", ама тя е да стряска Голф 1,6 TD
            Предай му на тоя "сополанко", че ако трябва да се изписват екстрите на задния капак на италянките, няма да стигне мястото и буквите
            sigpic

Comment

много мерси за подкрепата.ако желаете може да поткрепите алфите .
              саита е http://www.skorost.net/forum/viewtopic.php?t=150

Comment

Ми то хубаво ще ки подркепим,ама как се гласува в тоя форум???
                '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Ми първо се регистрираш , после гласуваш.Ама и това което казахте не е малко

Comment

двигателите са два вида - съответно 2.5td 115к.с. и2.5tdi 125к.с фен съм на алфа 164 но мисля че шестака на bmv е класика в жанра с по голям въртящ момент особенно в ниските обороти така че всичко зависи от темперамента на шофьора и щом става дума за 164 значи - истински алфист ЗАЛАГАМ ЗА ALFA ROMEO

Comment

Първоначално публикувано от zagato-1
                      двигателите са два вида - съответно 2.5td 115к.с. и2.5tdi 125к.с фен съм на алфа 164 но мисля че шестака на bmv е класика в жанра с по голям въртящ момент особенно в ниските обороти така че всичко зависи от темперамента на шофьора и щом става дума за 164 значи - истински алфист ЗАЛАГАМ ЗА ALFA ROMEO
                      Здравей колега, най вероятно си прав ма то темата е от 2005 година
                      97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от Yon
                        Първоначално публикувано от zagato-1
                        Здравей колега, най вероятно си прав ма то темата е от 2005 година
                        Е значи трябва да се извадят по 10-ина коня от гореспоменатите цифри Иначе си е актуална
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

привет момчета.наистина темата е доста стара но пък ще бъде актуална винаги - просто реших да я посъбудя което е видно от броя на посещенията а и реших да подкрепя любимият автомобил бях собственик на164-ка в годините когато вървяха от 20000 до 25000 DM.-СЛАВНИ ВРЕМЕНА

Comment

Колеги, преди 2 седмици се гонихме точно с такова БМВ и мога с гордост да ви съобщя, че и на старта и по-нататък бавареца умря ( нарочно го пиша с малка буква ). На 25-30 км отсечка му поведох с много !
                            Или е бил някакъв фукльо, който си мислеше, че като Италианката е дърта ще я прескочи или го беше страх да поддържа 180 - 190 км/ч.
                            Колата ми е ' 89 г. 164-ка ТДи. Славна машина !!! А онова имаше и някакъв вид оптичен тунинг, който струва колкото 2 Алфи като моята !

БМВ - ( тире ) НЕ !!!
                            http://sevlievort.rally-club.net/

Comment

Само да отбележа, че 164 2.5 td и Тема 2.5 tds единственото общо м/у
                              двигетелите е, че са дизел. Друго нищо. И за протокола, 4 години съм карал Тема tds и ви гарантирам, че BMW tds до 96 г. няма никакви шансове. Пробвано е нееднократно.
                              Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от nicks1
                                Само да отбележа, че 164 2.5 td и Тема 2.5 tds единственото общо м/у
                                двигетелите е, че са дизел. Друго нищо. И за протокола, 4 години съм карал Тема tds и ви гарантирам, че BMW tds до 96 г. няма никакви шансове. Пробвано е нееднократно.
                                Има и друго-централата,която е бОШ MSA6
                                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                                X